torsdag den 2. august 2012

3F’s tunge skæbne

De var mastodonter, levede godt og dominerede men gik under, da tiderne skiftede. Dinosaurerne havde en storhedstid. Præcis som de røde fagforeninger. Analogien er slående.
Tiden er løbet fra 3F. Vejlegården straffes med livstruende tiltag. Havde de ikke haft overenskomst, var sagen en anden, men de HAR de – med konkurrenten til 3F, og DER hopper kæden af. 3F taler om fare for den danske model og arbejdsforhold. Men restaurantens ansatte HAR gode forhold, og er tilfredse. 3F skyder derfor LANGT over målet når skrald, post, annoncer og jobopslag blokeres.
Danskerne vil ikke begrænses i hverdagen, fordi nogen vælger en ”forkert” fagforening. Situationen skriger til himlen om et forbund, uden føling med befolkning eller medlemmer.
Folket bakker Vejlegården op og reserverer borde, støttemails strømmer ind.  Folk annoncerer på restaurantens vegne. Politikere bakker op, men Poul Erik Skov (PES) blotter sin afmagt og beskylder politikere for at drive plat på konflikten – en personlig ringeagt for den demokratiske modstander. Politikerne kommer, fordi de har ideologi og drømme for samfundet, som de vil kæmpe for – præcis som 3F. Det vidner om desperation hos 3F, der fremstår håbløst forældet og hellere burde sikre arbejdspladser end true restauranter og aviser med lukning.
3F hylder socialisme og solidaritet, men kampen mod Krifa er en kamp om markedsandele på kapitalistisk vis!!! 3F er dyrere end Krifa, og fremhæver kvalitet og rådgivning. Ikke et ord om rød partistøtte, og pengetanke til strejker. Danskerne har vendt den slags ryggen, og 3F’s satsning på konflikten bidrager til deres undergang.
3F har ikke set skriften på væggen.  Vi ønsker gode arbejdsforhold, men ikke rød partistøtte, pamperi og konflikt. Arbejdsmarkedets parter skal ikke slås, mens udlandet løber fra os. Tiden er løbet fra konflikt, vi har alle interesse i arbejdspladser.
3Fs metoder er lovlige, men ikke i orden. Hvis tiden er løbet fra loven, må den laves om, og heldigvis går debatten den vej. Jeg håber, vi kan modernisere og dermed fremtidssikre den danske model. En fagforening er et tilbud og genstand for konkurrence. Den bedste model får vores kontingent. Dinosaurernes tid er forbi!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar