onsdag den 18. juli 2012

EL's våde drømme: Dine aktier skal gøres værdiløse, banken skal køres af staten og du må ikke eje noget du kan tjene penge på

Det har været både ustyrligt morsomt nærmest frygtindgydende at følge de hårrejsende udmeldinger fra Enhedslisten om den åbenbart forestående revolution den sidste tid.
Morsomt fordi de konkrete politikpunkter er så urealistiske og langt ude at det er grinagtigt – frygtindgydende, fordi Johanne med sit image formår at tiltrække skuffede socialkammerater og de mange cafe-smarte-latte-vælgere der blot ønsker at vælge en politiker med et stærkt image. 14% har meningsmålingerne for nylig givet Enhedslistens sammenrend af forskellige slags socialister. Dermed er EL landets tredjemest populære parti.
Og hvor er det fantastisk at EL nu lægger kortene på bordet og viser sit sande ansigt. Flere partier burde gøre dette, men vinderstrategien i Dagens Danmark er desværre at sige så lidt som muligt, fordi midtervælgerne let skræmmes væk. Vi har fået et samfund hvor medierne beskylder befolkningen for ikke at gide at læse artikler med substans. Derfor har vi en flok politikere der satser på image og skarpe personlige udfald i stedet for samfundsmæssige betragtninger. Derfor har vi politikerlede og en vælgerflok der ikke kan se forskel på rød og blå. Det må man sige de er i gang med at lave om på i Enhedslisten.
Sandheden er at EL ønsker en revolution. En socialistisk revolution, der efter Per Clausens forudsigelser rammer os inden for de næste 20 år. Så galt tror jeg nu ikke det går, men skulle det blive til virkelighed kan vi så forvente følgende herligheder:
Dansk Politi skal nedlægges
Dansk militær skal nedlægges
(derefter skal vi bare regne med at både alle i DK og andre statsmagter opfører sig ordenligt ;-)
Fondsbørsen skal lukke – aktier er ifølge EL et misfoster
Virksomheder skal overtages af staten eller af medarbejdere
Bankerne skal også nationaliseres
EU skal nedlægges
Klassekamp hænger sammen med kvindekamp (gud fri mig dog for den sammenhæng)
Målet er et klasseløst kommunistisk samfund
En behovsstyret økonomi (gad vide hvem der finder ud af at prioritere alle vores behov)
Ejendomsretten forsvinder - Man må ikke længere eje noget der kan bruges til at producere med (hvor grænsen går, er uvist – man må gerne eje en tandbørste er udmeldingen, men du må altså ikke tjene penge på f.eks. at børste andres tænder med den – det skal nok blive let at kontrollere)
Der er lidt trækken-i-land for så vidt angår ,om der må bruges vold for at opnå dette socialistiske samfund, og om hvorvidt det tilkommer den nye magtelite at vurdere hvilke medier der må udgive deres frie ord. Vækker det associationer til noget vi har set før??? Jeg kan komme i tanker om en del fascistisk styrede samfund, hvor dette var gældende – ingen af disse synes nu at forekomme specielt velfungerende hverken på økonomi eller befolkningens lykke.
Nu er jeg virkelig spændt på at se de næste målinger for vælgertilslutningen til EL. Jeg tror desværre ikke drømmene om revolution har ændret markant ved resultatet.
De er søde nok socialisterne – de tror på det gode i mennesket. Socialismen er også i mine øjne den smukkeste ideologi, der findes, men den er så urealistisk at det er utroligt at der stadig findes folk der tror på at den vil fungere. Mennesket er ikke altruistisk – vi gør desværre ikke bare alle det bedste for fællesskabet – vi gør det bedste for vores børn og for os selv og dernæst – om noget – for andre vi holder af og til sidst for samfundet. De fleste af os kan se rimeligheden i at betale skat, så vi kan sørge for de få der ikke har mulighed for at bidrage. Men at tro at vi alle okser løs for et fællesskab hvor der sidder en udemokratisk magtelite og bestemmer hvad vi må eje og hvilke aviser der må udgives, det er som sagt både ustyrlig morsomt og frygtindgydende.
Slutteligt et dejligt morsomt citat fra arbejdernes kampsang Internationale. Nærlæs gerne teksten – jeg tror vi efterhånden er nået så langt ud i misforstået velfærd at rollerne i denne sang er byttet lidt om:
Vi knuges under stat og love,
vi flås af skattens skarpe klo.
Og pligtfri kan den rige sove,
vor ret kan ingen steder gro.
Lad os kaste åget af vor nakke!
Lighed fordrer: pligt for ret!
Med pligterne vi tog til takke,
nu tager vi vor løn for det.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar