fredag den 13. april 2012

Velkommen til virkeligheden og regeringsansvaret

Hvem havde nu forestillet sig det - det må siges at være hylende morsomt, når den liberale tænketank CEPOS i dag hylder den røde regerings skatteminister for sin udmelding om at der ikke er plads til vækst i den offentlige sektor og at skatterne ikke bør stige.

Jamen nu har jeg da aldrig - vil det sige at man ikke kan bruge flere penge end der er? Eller at skattetrykket i forvejen er højt???

Der var da ellers ingen ende på hy(k)leriet da den borgerlige regering holdt orden i økonomien. Ja det var jo nærmest som om de venstreorienterede politikere havde en slags patent på at være gode ordentlige mennesker der ville andre det godt. Var det ikke Villy Søvndal der åbent erklærede at Venstre var i gang med at udøve en VELFÆRDSMASSAKRE på det danske samfund. (en påstand der iøvrigt blev undersøgt og pure afvist af DR's program Detektor). Men nu er det ikke længere gratis at love i øst og vest om alle de goder der skal deles ud "når vi kommer til". For nu sidder de der - i magtens sæder og mærker realiteternes tunge ansvar og det går gradvist op for dem, at der ER ikke råd endnu.

Faktisk er det jo glædeligt at realiteterne er ved at gå op for SF. Jeg kan undre mig over, at Venstre først skulle beskyldes for at slagte samfundet, dernæst at krisen ikke var gået op for os, derefter en række flotte dyre løfter om velfærdsforbedringer fra SF og nu tilbage til at der ikke er råd til vækst. En mere slingrende kurs kan man vist ikke forestille sig på så kort en årrække.

Men SF's nye indsigt betyder lykkeligvis, at der er langt bedre chancer for en ansvarlig økonomisk politik og bedre udsigter til at redde den basale del af vores velfærd. Skrækscenariet med låntagning til overforbrug havde været den direkte vej til økonomisk ruin for familier, virksomheder og samfund og løftede pegefingre fra EU.

Så kære SF - vi byder Jer velkommen herude i virkeligheden. I er heller ikke onde, når i gør hvad der skal til for at skabe økonomi til fremtidens velfærd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar